Deli Dih

DIHova prostovoljka: Michaela Lennerová

DIHova prostovoljka: Michaela Lennerová

Ahoj!

Sem nova DIHova prostovoljka in rada bi se vam predstavila. Ime mi je Michaela in prihajam iz Slovaške, iz majhnega mesta Pezinok blizu prestolnice Bratislave.

Pri nas imamo podobno kot v Sloveniji mnogo gora in gozdov. V naši regiji se nahaja obilo vinogradov in skoraj vsaka družina prideluje svoje vino. Tudi moj dedek ima velik vinograd in že od zgodnjega otroštva mu pomagam pri trgatvi. Čeprav bi bilo super zgolj teči po vinogradu, jesti grozdje, se igrati z našim psom in uživati brezskrbno otroštvo za vedno, sem tudi jaz morala enkrat odrasti!

V Bratislavi sem tri leta študirala medkulturno komunikacijo in tuje jezike. Med Erasmusovim študijem sem se zaljubila v študentsko mesto Jena v Nemčiji, kjer sem pozneje zaključila magistrski program Jugovzhodne evropske študije. Na žalost nisem imela priložnosti, da bi se naučila slovensko, zato sem se odločila, da pridem v Ljubljano. Zelo me veseli učenje tujih jezikov in spoznavanje drugih kultur. V Sloveniji živim že skoraj tri tedne in mi je všeč!

Ljubljana je aktivno in zeleno mesto, polno mladih. Všeč mi je, da obstaja veliko kolesarskih poti, po katerih se lahko odpeljem kamorkoli. Poleg tega ima Slovenija tudi morje, ki ga doma na Slovaškem močno pogrešam. Obožujem vožnjo s kanujem, rada sem v bližini vode, prav tako so mi všeč pohodništvo, kolesarjenje in potovanja. Veselim se raziskovanja Slovenije!

Društvo DIH sem izbrala, ker so me že od nekdaj zanimale teme, kot so človekove pravice in okolje. V najstniških letih sem kot prostovoljka občasno delala v podobni organizaciji, ampak ni nič resnejšega.
Zame je zelo pomembno, da se v družbah po vsem svetu podpira enakopravnost med vsemi, ne glede na raso, vero, spolno usmerjenost ali kaj podobnega in – samoumevno – tudi veganstvo! Vsakdo mora imeti enake pravice.

Z delom na DIHu bi rada tudi sama prispevala k boljšemu svetu!

Michaela

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana