Deli Dih

Neformalna skupina za verne LGBT+ osebe

Neformalna skupina za verne LGBT+ osebe

»Ko sem, kot verujoča oseba, razkril_a svojo spolno usmerjenost / spolno identiteto sem imel_a občutek, da moram izbirati.« Ne. Pri takih vprašanjih ne bi smel nihče izbirati.
Raznolikost veroizpovedi ter spolnih usmerjenost in identitet v slovenski LGBT+ skupnosti je še precej nevidna in se zaradi družbeno-političnih delovanj in zgodovinskih zatiranj zdi le-ta povezanost videna kot nemogoča, neobstoječa, ali pa se okrog nje vrti kopica predsodkov oz. moralnih sodb. Gradnji mostov med tema področjema bo namenjena skupina za verne LGBT+ osebe, ki se identificirajo s katero izmed verskih skupnosti ter jih področje o spolni identiteti in/ali usmerjenosti ter verski pripadnosti zanima, bi o tem radi razširili svoja obzorja, dobili odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo, srečali podobno čuteče osebe ali o svojih izkušnjah spregovorili drugim.
Tekom srečanj bomo spoznali različne verske skupnosti v svetu, njihov pogled na LGBT+, sodelovanje nekaterih veroizpovedi z LGBT+ skupnostjo, razpravljali o aktualnih vprašanjih ter skušali razbijati mite in predsodke.

Srečanja bodo vsak prvi in tretji torek v mesecu.
Za več informacij se obrni na lgbt.verni@gmail.com.

Prvo srečanje bo 23. 10. ob 18.00. Srečanja bodo potekala na lokaciji, ki ne bo javno znana, kraj srečanja pa bo zainteresiranim osebam sporočen na njihov mail naslov.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana