Deli Dih

Vabilo na okroglo mizo Nogomet smo ljudje – cela mavrica ljudi

Vabilo na okroglo mizo Nogomet smo ljudje – cela mavrica ljudi

Ob UEFA Futsal EURO 2018 odpiramo razpravo o družbeni vlogi nogometa, odprtosti in vključenosti, s posebnim poudarkom tudi na LGBTIQ skupnosti. Vabimo vas, da se nam pridružite v petek, 9. februarja v Mestni hiši Ljubljana, kjer bo med 11h in 13h potekala mednarodna okrogla miza Nogomet smo ljudje – cela mavrica ljudi.

Pozdravni nagovor bosta podala župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković in vodja sektorja za šport Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport g. Darko Repenšek.

Iz Evropske nogometne zveze (UEFA) bo gost vodja družbene odgovornosti g. Patrick Gasser, iz Mreže FARE članica upravnega odbora ga. Tamara Tien, iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) vodja programov športa za vse g. Rajko Korent, iz Instituta Spolint njegov direktor g. Milan Hosta, posebni gost pa bo g. Ryan Atkin, nogometni sodnik in aktivist iz Združenega kraljestva.

Okroglo mizo po povezoval priznani novinar g. Igor E. Bergant. Prireditev bo potekala v angleškem jeziku. Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejitev prostora pa so zaželene online prijave do 7.2.2018.

Dogodek organizira Športno društvo Out in Slovenija, v sodelovanju z Društvom DIH – Enakopravni pod mavrico, ob pomočjo kampanje Nogomet proti Homofobiji (Football V Homophobia) in Mreže FARE ter Mestne občine Ljubljana.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana