Deli Dih

Out in the Open: 3. faza – zaključna konferenca

Out in the Open: 3. faza – zaključna konferenca

Out in the Open je bil projekt, trening za mladinske delavce, ki je potekal v treh fazah med septembrom in decembrom 2019. Tema treninga je bila delo z LGBTI+ mladimi s pomočjo izobraževanja na prostem.

Kako je potekala prva faza, kdo se je je udeležil in kako smo jo doživele_i, si lahko prebereš v starejši objavi in pogledaš v videu. Na kratko, preko lastne izkušnje v naravi, smo spoznavale_i izobraževanje na prostem in kako ga uporabiti pri delu z LGBTI+ osebami.

Druga faza je potekala v državah, iz katerih smo prihajale_i mladinske_i delavke_ci, ki smo se udeležile_i treninga (poleg Slovenije še Italija, Grčija, Španija, Estonija, Češka, Latvija). V prakso smo postavile_i stvari, ki smo se jih naučile_i na treningu. Slovenska ekipa, Michaela, Maja in Ana, smo v ta namen organizirale_i dva dogodka. Prvi je bil jesenskih DIHov tabor, drugi pa akcija Vse_i za mavrico, ki smo jo izvedle_i v Mariboru. Te zanima več o tem, kaj smo tam počele_i? Preglej albuma, če pa imaš še kakšna vsebinska vprašanja, nam piši.

Za tretjo fazo smo se ponovno srečale_i v Rigi, Latviji, kjer smo podelile_i svoje izkušnje iz druge faze, izkusile_i nekaj novih orodij za izkušenjsko učenje, pripravile_i zabavne videe o projektu in uporabljenih metodah (Recipe for Inclusion, 8 tips for beginner trainers in Outdoor Education, What is Out in the Open Project about?, Testimonials Participants), skupaj načrtovale_i in izvedle_i zaključno konferenco projekta z naslovom Should I come out? [Naj pridem ven (iz omare)?].

Tako je izgledalo med našim ponovnim snidenjem v Rigi:

Pa še zaključna konferenca:

Zadnji dan skupaj smo uporabile_i za evalvacijo, pregled naučenega, deljenje občutkov in izkazovanje hvaležnosti za celoten projekt, organizacijsko ekipo in vse udeleženke_ce, ki smo prispevale_i k temu, da smo od dogodka odnesle_i res veliko za svoje delo, za skupnost, za naše organizacije in zase osebno.

Projekt Out in the Open je podprt s strani Evropske unije v okviru programa Erasmus+, nastal pa je v sodelovanju latvijske organizacije Piedzivojuma Gars, kolektiva Active Rainbow in pošiljajočih organizacij Solidarity MissionTicket2EuropeAsociace DICEAssociazione VagamondoRõuge Noorsootöö Keskus – Rõuge noortekeskus in Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana