Deli Dih

Tina se je odločila za prostovoljsko službo na Škotskem

Tina se je odločila za prostovoljsko službo na Škotskem

Društvo DIH že vrsto let sodeluje v različnih mednarodnih projektih prostovoljstva, v preteklosti preko Evropske prostovoljske službe, ki se je nedavno preoblikovala in preimenovala v prostovoljske projekte v sklopu Evropske solidarnostne enote. Večinoma gostimo prostovoljke_ce v naši organizaciji in verjamemo, da si marsikatero_ega že spoznale_i. Vendar imamo možnost tudi pošiljanja prostovoljk_cev v tujino, kjer lahko opravljaš prostovoljsko delo med dvema in 12 meseci. Več o projektih prostovoljstva si lahko prebereš na spletni strani Slovenske nacionalne agencije Movit oz. še bolje, se oglasiš na DIHu in ti vse razložimo. Spodaj pa si preberi, kaj nam je napisala Tina, ki je pravkar začela s svojo prostovoljsko službo v Glasgowu.

Pred približno tednom dni se je pričelo novo poglavje v mojem življenju s prihodom v Glasgow na Škotsko, kjer bom preko enoletne prostovoljske izmenjave sodelovala z Leap Sports Scotland.

Zakaj sem se odločila za odhod?

Dejansko sem si želela neke spremembe iz neke ustaljene prakse, ki se mi je začela ponavljati v zadnjih letih v Ljubljani.

V naslednjih mesecih me čaka kar nekaj zanimivih projektov kot so organizacija svojega manjšega dogodka v okviru Fortnight Festivala, pomoč pri organizaciji Pride Youth Games, ki združuje med 100 in 150 mlajših odraslih med 16 in 25 s celotne Velike Britanije, slikanje in snemanje različnih lgbt+ športnih ekip ter projekt, v katerega bom najbolj vključena, Trans Active. Projekt, ki je namenjen vsem trans osebam s Škotske, ki bi si želele vključiti v skupinske športne aktivnosti.

Moram reči, da me je tudi izredno presenetila fleksibilnost delavnika, ki dejansko ni popolnoma dorečen npr. od 8h do … ampak je odvisen od vsake osebe. Narediti pa je potrebno 37.5h tedensko.

Trenutno sem nastanjena v zahodnem delu Glasgowa, ki je bolj industrijsko in za življenje primerno mesto, kot pa v primerjavi z njim Edinburgh, ki je izredno lepo in turistično mesto.

Pravega nočnega utripa mesta sicer še nisem uspela spoznati, a bo tudi za to še prišel čas.

Če boš slučajno na Škotskem, pa le sporoči.

Lep pozdrav z Glasgowa, Tina

Prostovoljske projekte financira Evropska unija preko programa Evropska solidarnostna enota.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana