Ustvarjalna delavnica / delavnica animacije

Si želiš ustvarjati? Ne glede na to ali imaš svojo idejo (javi nam za material) ali ne, si dobrodošla_el, saj bomo imeli tako par stvari že pripravljenih, imel_a pa boš možnost ustvarjati tudi čisto po lastnem navdihu. Poleg ročnih spretnosti pa se boš lahko preizkusil_a tudi v video animaciji! Ni razloga, da ne prideš. ;)
18 Jul 17:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Odbojka na mivki

Vabimo te, da se nam pridružiš pri proslavljanju konca poletja. Družile_i se bomo z igranjem odbojke na mivki in se zabavale_i na pikniku! Več informacij o dogodku najdeš v FB dogodku (gumb spodaj).
31 Aug 15:00 - 20:00
ŠUS Eurofitness
Vodnikova cesta 155, Ljubljana
Več o dogodku

Pretekli dogodki

Queer Café: piknik

Izkoristile_i bomo poletje in se ponovno družile_i na pikniku. Tokrat za vas pripravljamo speed-dating oziroma speed-friending - zabaven način spoznavanja novih ali že poznanih oseb. Prinesi kakšno odejo, prigrizek ali pijačo, predvsem pa sebe za družbo. 🌞🕶️🍉
11 Jul 17:00 - 20:00
Park Tivoli
Cesta 27. aprila 2, Ljubljana
Več o dogodku

City Rallye

Rad_a tekmuješ v reševanju ugank? 🤓 Bi rad_a izvedel_a več o Ljubljani, LGBT+ zgodovini Slovenije in o LGBT+ temah na splošno? 🌈🏳️‍🌈🌈 Pridruži se nam na prvi orientaciji, ki smo jo kdaj organiziral_e na DIHu.
4 Jul 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

LGBTIQ+ bazar

Na paradni dan bomo med 10.00 in 15.00 predstavljali Društvo DIH na Stritarjevi ulici. Pridi po svoje mavrične značke za parado in malo poklepetaj z nami.
22 Jun 10:00 - 15:00
Stritarjeva
Stritarjeva ulica, Ljubljana
Več o dogodku

Izdelovanje paradnih pripomočkov

Popoldne si bomo vzele_i za pripravo še zadnjih paradnih pripomočkov: transparentov, kap, zapestnic, ogrlic in drugih mavričnih dodatkov. Pridi in si izdelaj svoje.
21 Jun 17:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Pub kviz na ladjici

Nadaljujemo poletno tradicijo - četrtkov večer pred parado ponosa se bomo odpravile_i na ladjico, kjer bomo imele_i pub kviz. Pridruži se nam in se zabavaj s svojimi prijatelji_cami ali v družbi novih znank_cev. Prijave zbiramo na info@dih.si do zapolnitve prostih mest.
20 Jun 18:45 - 21:00
Trnovski pristan pri Prulskem mostu
Trnovski pristan, Ljubljana
Več o dogodku

Mavrica v žepu: predstavitev priročnika

Legebitra je izdala priročnik Mavrica v žepu: Uporaba umetniških orodij za naslavljanje LGBT+ tematik, ki je namenjen mladinskim delavkam_cem in učiteljicam_em ter vsem, ki vas zanima, kako preko neformalnih oblik in z uporabo umetniških orodij pristopiti k predstavitvi LGBT+ tem. Pridruži se nam na predstavitvi priročnika na DIHu.
18 Jun 17:00 - 19:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Queer Café: Piknik

Upamo, da bo junij prinesel kaj več lepega vremena in da se končno podružimo v Tivoliju na pikniku ob zabavnih igrah. Prinesi kakšno svojo igro, žogo, lopar, deko in kaj za pod zob.
13 Jun 17:00 - 20:00
Park Tivoli
Cesta 27. aprila 2, Ljubljana
Več o dogodku

Filmski večer: Pride

Junij bo pač letos ves v znamenju parade ponosa. Na filmskem večeru si bomo ogledale_i film Pride.
6 Jun 18:00 - 21:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Izdelovanje značk, pakiranje kondomov

Pridi nam na pomoč pri pripravi na paradni mesec. Izdelovale_i bomo značke, pakirale_i kondome in začele_i izdelovati svoje pripomočke za parado ponosa (klobuki, zapestnice ipd.).
30 May 17:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana

Plata – Z nogometom proti diskriminaciji

Plata - Z nogometom proti diskriminaciji je več kot nogometni turnir! Pridruži se nam na igrišču ali ob njem, kjer bo tudi pester spremljevalni program. Zakaj Plata? Namenjena je utrjevanju prijateljskih vezi, krepitvi fair-play-a, osveščanju o diskriminaciji in sprejemanju drugačnosti. Tokratno že triindvajseto PLATO soustvarjamo Mladi zmaji Zalog, Društvo DIH, Četrtna skupnost Polje in številni partnerji ter prostovoljci.
26 May 9:00 - 19:00
Šolsko igrišče OŠ Zalog - Plata
Cerutova ulica 6, Ljubljana
Več o dogodku

Pomladni queer tabor z DIHom in OIS

Tradicionalni tabor z Društvom DIH in Športnim društvom Out in Slovenija je pred nami. Pridruži se nam na zabavnem vikendu, kjer se bomo družili, kaj športali, se pogovarjali o pomembnih temah, se udeležile_e delavnic. Več informacij in prijavnica.
17 May 0:00 - 23:59
CŠOD Bohinj
Ribčev Laz 63, Bohinjsko jezero
Več o dogodku

Queer Café: Piknik

Queer Caféje je namenjen čvekanju, opravljanju, smehu in zabavi! V maju bomo imele_i piknik v parku Tivoli. 🌞🕶️🍉 Pripravile_i bomo nekaj prigrizkov in pijače, lahko pa prineseš tudi svoje kreacije, družabne igre, glasbene inštrumente, športne pripomočke in vse drugo, kar zate spada na piknik. Ne pozabi na kakšno odejo, na kateri bomo sedele_i. 🌈
16 May 17:00 - 20:00
Park Tivoli
Cesta 27. aprila 2, Ljubljana
Več o dogodku

Partnerji

   

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana