Pakiranje kondomov

Pridi nam pomagati pakirati kondome in lubrikante v informativne zloženke, ki jih potem razdeljujemo na različnih lokacijah in dogodkih in z njihovo pomočjo osveščamo o spolno prenosljivih okužbah in pomenu uporabe kondoma za zaščito pred prenosom.
24 Jan 17:30 - 19:30
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Dihtivih 7 se predstavi

Konec leta 2018 in akcije Dihtivo v tem letu smo zaključili z izdajo zbirke pesmi in kratke proze Dihtivih 7. Pridruži se nam na predstavitvi knjige, prejmi svoj izvod, spoznaj avtorice_je in uživaj v literarnem večeru.
28 Jan 19:00 - 21:00
Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva ulica 7, Ljubljana
Več o dogodku

DIHov džem

Končno je tu DIH-ov dogodek presenečenja! Zadnji januarski četrtek bo namenjen glasbi! Vabimo te, da se nam pridružiš v novem kotičku za čiliranje, da skupaj ustvarjamo glasbo. Za nekaj prigrizkov in nekaj glasbenih instrumentov bomo poskrbele_i me_i (kitara, ukulele). Pridruži se nam, če igraš glasbeni inštrument, poješ ali ti je všeč zganjati hrup, karaoke ali pa samo poslušati glasbo.
31 Jan 17:30 - 20:30
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

DIHovo branje: seks in ljubezen

Februarski bralni večer bo namenjen prebiranju kratkih zgodb, pesmi in odlomkov s tematiko ljubezni, partnerskih odnosov, razmerij, seksa, flirtanja ...
7 Feb 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Queer café: Let’s have a kiki!

S Queer Café-jem začenjamo nove DIHove skupnostne dogodke, ki so namenjeni čvekanju, opravljanju, smehu in zabavi.😜 "A kiki is a party for calming all your nerves [Kiki je zabava za pomiritev živcev]" (*Scissor Sisters), torej, imejmo kiki! 💄🍭🍸 Poskrbele_i bomo za prigrizke in tople napitke ☕🍦. Ne oklevaj se in se nam pridruži! 😘
14 Feb 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana

Lezbofé

Lezbofé je prostor za sproščen pogovor za ženske iz LBTIQ+ skupnosti. Dobrodošle vsak tretji četrtek v mesecu na kavi/čaju in piškotih.
21 Feb 17:30 - 19:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana

Pretekli dogodki

Lezbofé: osvajanje

Poznaš tisti občutek, ko že mesece osvajaš neko osebo, in se izkaže, da je mislila, da si samo prijazna? Kako pristopaš do žensk, ki te privlačijo? Pridi, da se naučiš kakšnih nasvetov in "trikov", podeli najboljše ali pa najslabše izkušnje in mnenja o osvajanju in tem, kako je to področje drugačno izven tipičnega heteroseksualnega konteksta.
17 Jan 17:30 - 19:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

DIHov večer družabnih iger

Na drugi četrtek leta 2019 se bomo igrali! Na izbiro imamo kup družabnih iger, če bi se pa imaš doma kakšno, ki te zelo navdušuje in bi jo delil z nami, jo prinesi s sabo. Pripravimo kaj toplega za popiti in kakšen prigrizek. Se vidimo!
10 Jan 18:30 - 20:30
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

novoletno branje: čarobna noč

Fantastično in grozljivo. Z vampirji, volkodlaki, duhovi, čaravnicami_ki in drugimi mističnimi bitji. Pridruži se nam na bralnem večeru, kjer bomo prebirali kratke zgodbe, odlomke in pesmi, tokrat z magičnim, nadnaravnim pridihom. Pridi poslušati, brati, se družiti.
3 Jan 18:30 - 20:30
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Pub kviz ob DIHovi 15-letnici

Pridruži se nam na tematsko obarvanem pub kvizu ob praznovanju DIHove 15. obletnice delovanja. Predstavili bomo tudi knjigo, ki smo jo izdali v sklopu projekta #VsiZaMavrico. Se vidimo!
17 Dec 18:00 - 20:00
Pivnica Lajbah
Grudnovo nabrežje 15, Ljubljana
Več o dogodku

Redni zbor članov Društva DIH

Vabimo te, da se nam pridružiš na rednem zboru članov Društva DIH. Na dnevnem redu bo predstavitev in sprejetje poročila dela in financ za leto 2018 in načrta dela za prihajajoče leto. Dodaš lahko tudi svojo točko na dnevni red. Če še nisi poravnala članarine, sledi navodilom in nas podpri.
17 Dec 17:00 - 18:00
Pivnica Lajbah
Grudnovo nabrežje 15, Ljubljana
Več o dogodku

Monodrama ‘Pod enim pogojem’

Avtor Rene: "HIV ne izbira.", "Ljubezen je brezpogojna, ali pa je ni." Kratek povzetek zgodbe: Po dveh letih odsotnosti glavnega junaka Luko, ki je gej, pokliče bivši ljubimec Miro, ki je bil, medtem ko sta imela večletno odprto vezo, poročen z žensko. V prvem telefonskem razgovoru Luka izve, da se je Miro ločil, da je HIV pozitiven in da želi ... Monodrama "Pod enim pogojem" je nastala kot del DIH-ovega HIV/ aids preventivnega programa "Pamet v roke, kondom na glavo!", ki ga podpirata Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana. Predstava v MB pripravljena v sodelovanju z MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala in Salonom uporabnih umetnosti. VSTOP PROST
13 Dec 19:30 - 20:30
Salon uporabnih umetnosti
Glavni trg 1, Maribor
Več o dogodku

Božično branje / Christmas reading

V sproščenem vzdušju bomo prebirali različne zgodbe, ki tako ali drugače naslavljajo lgbtiq+ teme in pričarajo 'božično' vzdušje - veselje, solidarnost, skupnost, sodelovanje ipd. Pridruži se nam kot poslušalec_ka ali bralec_ka (pošlji mail na michaela.lennerova@dih.si in javi, kaj boš bral_a).
13 Dec 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Filmski večer: Call Me Kuchu

Toplo vabljen_a na filmski večer Call Me Kuchu (Promítej i ty!) ob mednarodnem dnevu človekovih pravic, kar bo tudi tema filmskega večera. Dobrodošel_la tudi, da ostaneš po projekciji in z nami poklepetaš o tematiki.
10 Dec 18:00 - 21:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Izobraževanje za DIHove prostovoljke_ce

Si želiš postati del DIHove ekipe prostovoljk_cev? Pridruži se nam na izobraževanju. Več informacij o izobraževanju in prostovoljstvu.
3 Dec 17:00 - 19:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

1. december – Svetovni dan boja proti aidsu

V sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem - GR organiziramo predavanje dr. Boštjana Mlakarja o spolnem in analnem zdravju zdravju, ki bo 1. decembra, na svetovni dan boja proti aidsu, ob 11.00 in ob 17.00, na GR. Gre za spremljevalni program razstave Body Worlds Vital. Kako na predavanje? Obišči zanimivo razstavo Body Worlds Vital. Z vstopnico se brezplačno udeleži predavanja. Na vstopnico za razstavo imaš s člansko izkaznico Društvo DIH 10 % popusta.
1 Dec 11:00 - 17:00
Gospodarsko razstavišče
Dunajska cesta 18, Ljubljana
Več o dogodku

Monodrama “Pod enim pogojem”

Avtor Rene: "HIV ne izbira.", "Ljubezen je brezpogojna, ali pa je ni." Kratek povzetek zgodbe: Po dveh letih odsotnosti glavnega junaka Luko, ki je gej, pokliče bivši ljubimec Miro, ki je bil, medtem ko sta imela večletno odprto vezo, poročen z žensko. V prvem telefonskem razgovoru Luka izve, da se je Miro ločil, da je HIV pozitiven in da želi ... Monodrama "Pod enim pogojem" je nastala v sodelovanju s Škucem kot del DIH-ovega HIV/ aids preventivnega programa "Pamet v roke, kondom na glavo!", ki ga podpirata Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana. VSTOP PROST
30 Nov 20:30
Galerija Škuc
Stari trg 21, Ljubljana
Več o dogodku

Stojnica na letališču

Pred 1. decembrom - svetovnim dnevom boja proti aidsu bomo na letališču delili naše nove zloženke s kondomi in lubrikanti ter odgovarjali na vprašanja o varni ter zdravi spolnosti. Pridruži se nam tudi ti.
30 Nov 14:30 - 18:30
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana
Zgornji Brnik 130 a, Zgornji Brnik - 4210

Partnerji

   

>

Obiščite nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana