Filmski večer: Call Me Kuchu

Toplo vabljen_a na filmski večer Call Me Kuchu (Promítej i ty!) ob mednarodnem dnevu človekovih pravic, kar bo tudi tema filmskega večera. Dobrodošel_la tudi, da ostaneš po projekciji in z nami poklepetaš o tematiki.
10 Dec 18:00 - 21:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Božično branje / Christmas reading

V sproščenem vzdušju bomo prebirali različne zgodbe, ki tako ali drugače naslavljajo lgbtiq+ teme in pričarajo 'božično' vzdušje - veselje, solidarnost, skupnost, sodelovanje ipd. Pridruži se nam kot poslušalec_ka ali bralec_ka (pošlji mail na michaela.lennerova@dih.si in javi, kaj boš bral_a).
13 Dec 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Monodrama ‘Pod enim pogojem’

Avtor Rene: "HIV ne izbira.", "Ljubezen je brezpogojna, ali pa je ni." Kratek povzetek zgodbe: Po dveh letih odsotnosti glavnega junaka Luko, ki je gej, pokliče bivši ljubimec Miro, ki je bil, medtem ko sta imela večletno odprto vezo, poročen z žensko. V prvem telefonskem razgovoru Luka izve, da se je Miro ločil, da je HIV pozitiven in da želi ... Monodrama "Pod enim pogojem" je nastala kot del DIH-ovega HIV/ aids preventivnega programa "Pamet v roke, kondom na glavo!", ki ga podpirata Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana. Predstava v MB pripravljena v sodelovanju z MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala in Salonom uporabnih umetnosti. VSTOP PROST
13 Dec 19:30 - 20:30
Salon uporabnih umetnosti
Glavni trg 1, Maribor
Več o dogodku

Redni zbor članov Društva DIH

Vabimo te, da se nam pridružiš na rednem zboru članov Društva DIH. Na dnevnem redu bo predstavitev in sprejetje poročila dela in financ za leto 2018 in načrta dela za prihajajoče leto. Dodaš lahko tudi svojo točko na dnevni red. Če še nisi poravnala članarine, sledi navodilom in nas podpri.
17 Dec 17:00 - 18:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana

Pub kviz ob DIHovi 15-letnici

Pridruži se nam na tematsko obarvanem pub kvizu ob praznovanju DIHove 15. obletnice delovanja. Predstavili bomo tudi knjigo, ki smo jo izdali v sklopu projekta #VsiZaMavrico. Se vidimo!
17 Dec 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana

Pretekli dogodki

Izobraževanje za DIHove prostovoljke_ce

Si želiš postati del DIHove ekipe prostovoljk_cev? Pridruži se nam na izobraževanju. Več informacij o izobraževanju in prostovoljstvu.
3 Dec 17:00 - 19:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

1. december – Svetovni dan boja proti aidsu

V sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem - GR organiziramo predavanje dr. Boštjana Mlakarja o spolnem in analnem zdravju zdravju, ki bo 1. decembra, na svetovni dan boja proti aidsu, ob 11.00 in ob 17.00, na GR. Gre za spremljevalni program razstave Body Worlds Vital. Kako na predavanje? Obišči zanimivo razstavo Body Worlds Vital. Z vstopnico se brezplačno udeleži predavanja. Na vstopnico za razstavo imaš s člansko izkaznico Društvo DIH 10 % popusta.
1 Dec 11:00 - 17:00
Gospodarsko razstavišče
Dunajska cesta 18, Ljubljana
Več o dogodku

Monodrama “Pod enim pogojem”

Avtor Rene: "HIV ne izbira.", "Ljubezen je brezpogojna, ali pa je ni." Kratek povzetek zgodbe: Po dveh letih odsotnosti glavnega junaka Luko, ki je gej, pokliče bivši ljubimec Miro, ki je bil, medtem ko sta imela večletno odprto vezo, poročen z žensko. V prvem telefonskem razgovoru Luka izve, da se je Miro ločil, da je HIV pozitiven in da želi ... Monodrama "Pod enim pogojem" je nastala v sodelovanju s Škucem kot del DIH-ovega HIV/ aids preventivnega programa "Pamet v roke, kondom na glavo!", ki ga podpirata Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana. VSTOP PROST
30 Nov 20:30
Galerija Škuc
Stari trg 21, Ljubljana
Več o dogodku

Stojnica na letališču

Pred 1. decembrom - svetovnim dnevom boja proti aidsu bomo na letališču delili naše nove zloženke s kondomi in lubrikanti ter odgovarjali na vprašanja o varni ter zdravi spolnosti. Pridruži se nam tudi ti.
30 Nov 14:30 - 18:30
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana
Zgornji Brnik 130 a, Zgornji Brnik - 4210

Stojnica VsiZaMavrico // AllForRainbow

Si podpornik_ca LGBT+ skupnosti in bi to rada povedala s fotografijo? Pridruži se nam na Prešernovem trgu, poklepetaj z nami in deli svojo fotografijo in misli za podporo LGBT+ skupnosti. Oglasi se tudi, če se ne bi fotografiral_a. Z nami lahko poklepetaš, prideš po kakšno značko, kondom+lubrikant, informacije, kaj smeha ... Se vidimo v centru Ljubljane.
29 Nov 12:00 - 18:00
Prešernov trg
Prešernov trg, Ljubljana
Več o dogodku

Lezbofé: oznake in etikete / labels

Oznake in etikete: kakšne in zakaj? Lezbijka. Biseksualna. Panseksualna. Aseksualna. Demiseksualna. Kvir. Ženska. Punca. Partnerka. Prijateljica. Nekaterim zelo pomembne, nekaterim brezsmiselne besede. Kakšne besede rade uporabljamo zase? Kaj nam pomenijo določene besede? V katerih besedah se počutimo udobno, v katerih pa ne? Ali se etiketam in oznakam želimo izogniti, ali jih objemamo? Pridite na čaj in pogovor.
28 Nov 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Na pomoč! pakiranje, značkanje in petje

Pridruži se nam na dogodku, na katerem nam boš pomagal_a pri pakiranju kondomov in lubrikantov v nove ovitke ter izdelovanju značk. Ker moramo preizkusiti nov mikrofon, pa bomo za zabavo zraven še kaj zapeli (beri: karaoke!).
19 Nov 17:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Slovenský/i večer?!

We will have a good time learning about Slovak culture and challenging some Slovak/Slovenian stereotypes. Also you will get a chance to try some delicious Slovak food! Uvidíme sa čoskoro!   Dogodek bo potekal v angleščini, na željo v slovaščini. ;)
9 Nov 18:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Lezbofé

Vrača se Lezbofé! Prvo jesensko srečanje bomo posvetile pogovoru o partnerstvih in prijateljstvih ter razlikah in podobnostih med njimi. Lepo vabljena na klepet, kavo, čaj in piškote.
7 Nov 18:00 - 19:30
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Jesenski queer tabor z DIHom in OIS

Pred nami je še ena super priložnost za druženje in spoznavanje novih ljudi. Intenzivnejša različica. ;) Prijave zbiramo preko elektronskega obrazca do 5. 10. 2018 oz. do zapolnitve mest. Več info.
12 Oct 18:00 - 17:00
CŠOD Lipa
Črmošnjice 24, Semič
Več o dogodku

Naredi sam_a

Tokrat bomo na DIHu ustvarjali. Kaj? Iz kleti bomo prinesli vse ustvarjalne materiale, ki jih imamo, in ustvarjali po navdihu. Ker bo prostor odprt za različne ustvarjalne tehnike in posamezne želje, bomo zelo veseli_e, če nam sporočiš, kaj bi ti rad_a izdelal_a, da po potrebi nabavimo dodatne materiale ali se podučimo o potrebnih tehnikah. Če bo le mogoče, bomo dali domišljiji duška!
4 Oct 17:00 - 20:00
Društvo DIH
Slomškova ulica 25, Ljubljana
Več o dogodku

Jesenska Plata

Pridruži se nam na tradicionalnem nogometnem turnirju proti diskriminaciji Plata. Poleg nogometnega turnirja bo pester spremljevalni program s kopico delavnic. Ne bo manjkalo sporočilo o enakopravnosti v športu.
30 Sep 9:00 - 19:00
Šolsko igrišče OŠ Zalog - Plata
Cerutova ulica 6, Ljubljana
Več o dogodku

Partnerji

   

>

Obiščite nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana