Deli Glavca

Zakulisje nove Dihove radijske igre

Zakulisje nove Dihove radijske igre

Zvečer (s sobote, 16.12., na nedeljo, 17.12.) lahko ob polnoči v etru Radia Študent prisluhnete novi Dihovi radijski igri “V meni je pozitiva”.

… Vstopite v svet intimnih zgodb našega življenja z vašo najljubšo voditeljico Dunjo. Tokrat z njo v studiu Luka in njegova mama Natalija. Odkrito se bodo pogovarjali o tem, kako je živeti s hiv-om …

V meni je pozitiva je radijska igra, izvedena v formatu pogovorne oddaje. Igrajo: Benjamin Jeraj – Luka, Polona Torkar – voditeljica Dunja, Pia Nikolič – mama Natalija, Ana Marija Garafol – anonimna poslušalka. Tehnik: Makis Ananiadis. Avtorica in režiserka: Sara Horžen.

https://radiostudent.si/kultura/odprti-termin-za-kulturo/v-meni-je-pozitiva

Radijsko igro sta omogočila Društvo DIH in Radio Študent s pomočjo Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, Mestne občine Ljubljana in ŠOU Ljubljana v sklopu projekta Pamet v roke, kondom na glavo. Vabljeni k poslušanju!

Dva odlomka:

Prvi odlomek

DUNJA

V studiu z nami sta Luka, ki je okužen z virusom HIV, in njegova mama Natalija. Pogovor teče ravno o tem, kako je živeti s tem virusom. Torej, Luka, kako je pa s prijatelji, kako te dojemajo?

LUKA

Ja, mam tud par prjatlov, k sem jim povedal. Pa so ful u redu do mene. Se družmo, hodmo skupaj na izlete, kdaj pa kdaj tud žurat. Itak pa moraš bit ful previden komu poveš. Vsak nima take opore kot jo mam jst. To mam jst blazno srečo, marsikdo je nima, in prav tisti, k tega nimajo, še bolj rabjo, da se jih sprejme. Marsikdo od njih živi na robu preživetja …

DUNJA

Kako je pa s službami in zaposljivostjo? Slišala sem za primere diskriminacij, sploh na delovnih mestih …

Na fotki so Polona, Pia, Benjamin, Ana Marija in Makis.

Drugi odlomek

DUNJA

Poslušalko smo zgubili … No, kolikor jaz vem, so testiranja brezplačna. Karolini želim vse dobro in da dobi čimprejšnjo pomoč, tako, ki jo res potrebuje. Luka, mi dovoliš na tej točki eno bolj intimno vprašanje?

LUKA

Povej.

DUNJA

Kaj pa seks?

LUKA

Seks je super, zakaj vprašaš?

DUNJA

No.

LUKA

Sori. Lej, pač, itak sem najprej mislu, da v življenju nikol več ne bom seksal, da pač zdaj to ni več moja pravica, da mi je prepovedano in da si takega užitka tudi ne zaslužim. Tud s tistim fantom, k sem prej govoril o njem, da je bil ob men, ko sem zvedu, nisem mogel nadaljevat neke romantične zgodbe, ker sem se tud dolg časa sam seb zdel gnusen in umazan. Pač s tem partnerjem …

Na zgornji fotki sta montažer Makis in scenaristka ter režiserka Sara. Na spodnji so Benjamin, Pia in Ana Marija.

 

>

Obiščite nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana