Deli Novice

Podpiši peticijo za azil za čečenske geje!

Podpiši peticijo za azil za čečenske geje!

S klikom na spletno stran lahko podpišete peticijo s katero Evropske voditelje pozivamo, da:

  • vsem LGBTQ+ osebam iz Čečenije, preganjanim na podlagi usmerjenosti ali spolne identitete, nemudoma ponudijo azil,
  • čečenskim LGBTQ+ osebam zaradi neposredne ogroženosti ponudijo vizum in jim nudijo podporo pri potovanju do prve varne članice EU,
  • s konkretnimi ukrepi pritisnejo na Rusijo in zahtevajo, da se preganjanje LGBTQ+ ljudi v Čečeniji in Rusiji konča. Besedne obsodbe niso zadostne.

Zakaj je to pomembno?
Evropski voditelji po večini nemo spremljajo dogajanje v Čečeniji, kjer se dogaja grozovito preganjanje in nasilje nad istospolno usmerjenimi moškimi.

Geje v Čečeniji preganjajo in jih pošiljajo v zapore, iz katerih prihajajo poročila o pretepanju, mučenju in umorih ujetnikov. Do zdaj se je Evropa na to nasilje odzvala le z besedami, čeprav bi lahko s preprostimi ukrepi pomagali zavarovati življenja.

Naši voditelji bi preganjanim LGBTQ+ ljudem v Čečeniji lahko ponudili zavetišče v Evropi, kot so to že storili v preteklosti; potrebna je le politična volja.

Vodje držav so naredili zelo malo, da bi zajezili nasilje in preganjanje. V izjavah so obsodili dogajanje v Čečeniji, tu pa se njihova skrb tudi konča. Ne bodo pristopili k dejanjem, če nihče na njih ne pritisne. To je tudi cilj te peticije; pripraviti evropske voditelje to tega, da ogroženim LGBTQ+ osebam iz Čečenije nemudoma ponudijo azil v Evropi.

Poročila iz Čečenije so grozovita. Kako je možno, da na robu Evrope gledamo, kako geje preganjajo, obsojajo in zapirajo v zapore? Še huje, zadnja poročila navajajo da Čečenska vlade družine spodbujala k uboju istospolno usmerjenih sorodnikov.

Evropski voditelji radi govorijo o človekovih pravicah, vendar bi z ureditvijo azila dokazali, da njihove besede niso prazne, in rešili življenja.

S skupnimi močmi evropskih državljank in državljanov ter jasnimi zahtevami, lahko naše voditelje pripravimo do ukrepanja. Ogroženim LGBTQ+ osebam lahko damo možnost za novo življenje v Evropi brez strahu pred preganjanjem in smrtjo!

>

Obiščite nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana