Deli Novice

LGBT-osebam prikazoval oglase za »zdravljenje homoseksualnosti«

LGBT-osebam prikazoval oglase za »zdravljenje homoseksualnosti«

Gigant med družbenimi omrežji, Facebook, je obtožen, da je na LGBT-osebe naslavljal oglase za »konverzijske terapije«, poroča spletni portal Pink News. Uporabnice_ki trdijo, da so se jim na Facebookovem zidu pojavljali oglasi, ki obljubljajo »spolno čistost« in ponujajo terapije, ki »zdravijo homoseksualnost«. Ko so izbrale_i možnost »Zakaj se mi pojavlja ta oglas?«, so prejele_i odgovor, da je ekipa Facebooka opazila njihovo zanimanje za »spolno tematiko«.

Videoposnetek ameriške evangeličanske skupine Anchored North, ki oglašuje »uspešno zdravljenje homoseksualnosti«, je pred časom na Facebooku zabeležil kar 1,5 milijona ogledov. V oglasu z naslovom Ljubezen je ljubezen (Love is Love) nastopa evangeličanka, domnevna nekdanja lezbijka Emily Thomes, ki naj bi našla Boga in se odrekla svojemu homoseksualnemu načinu življenja.

»Nisem se mogla nehati spraševati: Kaj če je vse res? Ste prepričani, da ste res to, kar ste? V Svetem pismu sem našla verze o homoseksualnosti. Tisti, ki prakticira homoseksualnost – to sem bila jaz –, ne bo vstopil v Božje kraljestvo. To me je res močno prestrašilo,« pripoveduje Emily in poziva istospolne osebe, naj se pokesajo zaradi spolne usmerjenosti.

»Ne vem, zakaj je Facebook dovolil tej skupini, da naslavlja svoja sporočila na LGBT-osebe, ki na družabnih omrežjih načrtno iščejo podporo svoje skupnosti in izmenjavo informacij, ne pa sramotenja in sovraštva,« je povedala uporabnica Tessa Ann Schwarz, ki je prijavila omenjeni videoposnetek.

Pink News je že lani razkril, da je Facebook od skupine Anchored North prejel na tisoče dolarjev za spletno oglaševanje, ciljano na LGBT-osebe. Facebook je po potrditvi »napake v algoritmu za mikrociljanje« umaknil sporni oglas. (A. Z., foto: Pixabay)

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana