Deli Novice

Druga evropska anketa o življenju LGBTI+ oseb

Druga evropska anketa o življenju LGBTI+ oseb

Poleg občasnih poročanj o diskriminaciji lezbijk, gejev, biseksualnih, trans in interspolnih (LGBTI) oseb so v EU zbrali zelo malo primerljivih podatkov o vsakodnevnih izkušnjah LGBTI oseb z diskriminacijo.

Da bi podprli zakonodajo in oblikovanje politike za enakopravno obravnavo je Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) začela z LGBTI raziskavo po vsej EU. Vprašalnik (tudi v slovenščini) je na voljo na spletu in čaka na mnenja gejev, lezbijk, biseksualnih, transspolnih in interspolnih oseb, ki so starejše od 15 let in in živijo na območju Evropske unije, Srbije ali Severne Makedonije.

Vaše sodelovanje v tej raziskavi je zelo pomembno. Spletni vprašalnik je zastavljen tako, da je anonimnost popolnoma zagotovljena in identiteta sodelujočih ne bo znana nikomur, ne avtoricam_jem vprašalnika, ne strokovnim sodelavkam_cem, ki bodo opravljale_i analizo.

Na podlagi rezultatov raziskave bodo nacionalni in evropski oblikovalke_ci politike ter nevladne organizacije in civilne družbene organizacije bolje usmerile zagovorništvo in dejavnosti v podporo LGBTI skupnosti s ciljem živeti in izražati se svobodno, brez diskriminacije. Da bi podatki pridobili na teži, evropska LGBTI raziskava računa na udeležbo velike in različne skupine lezbijk, gejev, biseksulnih, trans in interspolnih oseb iz vsake države. To je druga evropska anketa zbiranja izkušenj LGBTI osebe po vsej Evropski uniji v okviru največje raziskave na tem področju.

Tvoja zgodba je pomembna: www.lgbtisurvey.eu/lgbti

! Anketa je tudi v slovenskem jeziku !

Raziskavo izvaja Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA). Tehnično izvajanje opravlja Agilis, statistično svetovalno podjetje, komunikacijo pa Homo Evolution, organizacija, namenjena komunikaciji LGBTI skupnosti.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana