Deli Novice

Posvet o izzivih varne spolnosti

Posvet o izzivih varne spolnosti

Število na novo okuženih z virusom HIV v zadnjih letih po zaslugi preventivnih akcij, programov varne spolnosti in velikega napredka medicine upada. Še vedno pa ostaja stigma oseb, ki živijo s hivom; prav tako se zaskrbljujoče povečuje število drugih spolno prenosljivih okužb.

Na vprašanje »KAKO PRISTOPITI K NOVIM IZZIVOM?« bodo skušali_e odgovoriti udeleženci_ke posveta Društva DIH – Enakopravni pod mavrico, ki bo potekal v sredo, 30. oktobra 2019, od 13.00 do 14.30 v konferenčni dvorani Narodnega muzeja Slovenije v Ljubljani (Muzejska ploščad Metelkova, Maistrova 1).

V razpravi bodo sodelovali_e predstavniki_ce stroke in nevladnih organizacij, ki delujejo na področjih preventive, testiranja in zdravljenja spolno prenosljivih okužb.

Na posvetu bo prvič prikazan dokumentarno-izobraževalni film PAMET V ROKE, KONDOM NA GLAVO!,

ki odstira tematiko skozi izpoved umetnika in aktivista Renata Volkerja – Reneja. V filmu s svojimi pogledi na stigmo okuženih s hivom, strah pred testiranjem in varno spolnost sodelujejo tudi Staša Čopi iz Društva študentov medicine Slovenije, pesnik, pisatelj in LGBT-aktivist Brane Mozetič, predsednik Društva DIH Andrej Pišl, Mitja Ćosić iz Društva informacijski center Legebitra in Jernej Škof iz ŠKUC Magnusa.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana.

Vabljene_i k ogledu filma in razprave o prihodnjih prizadevanjih
na področju zdrave in varne spolnosti. Vstop bo prost.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana