Deli Novice

LGBT+ in COVID-19: vabilo k izpolnjevanju ankete

LGBT+ in COVID-19: vabilo k izpolnjevanju ankete

Pandemija COVID-19 je zaznamovala življenja vseh nas, a na različne marginalizirane skupine ima različne vplive in pušča različne posledice.
Delimo anketo o LGBT+ starejših osebah (50+) v času epidemije, ki jo izvajajo raziskovalke_ci na Fakulteti za socialno delo:

Spoštovani!

Zadnji meseci so vnesli v naša življenja kar nekaj sprememb in izzivov. Številne študije že raziskujejo posledice na področju ekonomije in gospodarstva, turizma, medicine itd., nas pa zanimajo konkretne izkušnje in vidiki iz vsakdanjega življenja posameznic in posameznikov (ter skupnosti). Raziskavo, ki so jo sicer zasnovale dve raziskovalki in raziskovalec iz Velike Britanije (s katerimi tesno in prijateljsko sodelujemo), pri nas vodimo Mojca Urek, Ana M. Sobočan in Anže Jurček iz Fakultete za socialno delo UL.

Prosimo vas za vaše sodelovanje v kratki anketi, če ste starejši od 50 let in niste heteroseksualno usmerjeni ali pa imate drugo spolno identiteto, kot vam je bila pripisana pri rojstvu (ste lezbijka, gej, biseksualna ali trans oseba).

Prosimo vas, da anketo tudi posredujete naprej osebam, ki bi lahko nanjo odgovorile ali osebam, ki bi jo lahko posredovale naprej.

https://1ka.arnes.si/LGBTinCovid-19 
(povezava do raziskave)

Čeprav se boste v raziskavi srečali predvsem z vprašanji o tem, kako ste shajali v času karantene (z vidika skrbi in podpore), bi raziskovalki in raziskovalec radi izvedeli o vašem življenju v tem obdobju še več, predvsem zato, da bi lahko oblikovali tudi priporočila za oblike podpore in pomoči, socialnovarstvenih programov, dela na področju zdravstva itd., ki bi temeljila na potrebah in željah LGBT+ oseb. Če bi bili pripravljeni s članom ali članico raziskovalne skupine opraviti intervju, ki bo ostal popolnoma ANONIMEN, vas lepo prosimo, da nam pišete na naslov ana.sobocan@fsd.uni-lj.si ali anze.jurcek@fsd.uni-lj.si. Razgovor bomo opravili na lokaciji in v časovnem terminu, ki bosta najbolj ustrezala vam. Veseli in hvaležni bomo za vaš odziv!

Hvala.

S prijaznimi pozdravi,

Ana M. Sobočan in Anže Jurček

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana