Deli Novice

Objava 1. posnetka strokovnega posveta “Izzivi LGBT 50+ v Sloveniji”

Objava 1. posnetka strokovnega posveta “Izzivi LGBT 50+ v Sloveniji”

Še pomnite? Novembra lani smo na Društvu DIH – Enakopravni pod mavrico preko Zooma pripravile_i uspešen strokovni posvet »Izzivi LGBT 50+ v Sloveniji«. V petih dneh se je pred kamerami zvrstilo 13 poznavalk_cev tematike iz Slovenije in tujine, v živo pa si je njihove prispevke ogledalo več kot 100 ljudi.

Če niste bile_i med njimi ali pa bi vsebine rade_i videle_i še enkrat, se zdaj odpira nova priložnost. Vsak mesec bomo objavile_i po en posnetek strokovnega posveta. Za večjo dostopnost bodo vsi posnetki opremljeni s podnapisi.

Začenjamo s posnetkom prvega predavanja. Tjaša Rupar je v ponedeljek, 23. novembra 2020, javnosti prvič predstavila rezultate spletne ankete »Potrebe, želje in izzivi LGBT-50+«, ki so jo pri DIH-u izvajale_i oktobra 2020. Posnetek je dostopen tukaj.

Junija bomo objavile_i video, v katerem dr. Ana Sobočan, dr. Mojca Urek in Anže Jurček predstavljajo  projekt Being me “Best practices for Care and Wellbeing Education to support the needs of LGBT people as they age”.

Julija si bomo lahko ogledale_i okroglo mizo s pesnikom Milanom Šeljem, njegovim soprogom Petrom Daveyjem, filozofinjo Katarino Majerhold ter pevko, igralko in aktivistko Salome. Na njej so se pogovarjale_i o življenju LGBT 50+ v Sloveniji.

Avgusta bomo ponovno spoznavale_i dobre prakse na tujem. Z udeležbo nas je počastila nizozemska organizacija Roze 50 plus Nederland. Njihov pristop do LGBT-starejših je predstavil Martin Moerings.

Septembra pa bomo cikel objav podnaslovljenih posnetkov strokovnega posveta zaključile_i s Čajanko s Salome, ki je v goste povabila pesnika, pisatelja, prevajalca in aktivista Braneta Mozetiča.

Vabljene_i k ogledu. Povejte naprej!

Ekipa LGBT 50+

Strokovni posvet in pričujoči posnetek so nastali v okviru Podpornega programa za LGBT-starejše, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana, Oddelek za socialo in zdravje.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana