KDO SMO

Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico sestavljamo predsednik, 2-3 zaposleni, 3 projektne_i sodelavke_ci, 3 prostovoljke_ci Evropske solidarnostne enote in več kot 25 prostovoljk_cev. Spoznaj nas in stopi v stik z nami:

ZAKAJ SMO

Društvo DIH je neprofitna nevladna organizacija. Od leta 2003 stremimo k opolnomočenju in dobremu počutju LGBTIQA+ posameznic_kov (lezbijk, gejev, biseksualnih, transspolnih, interspolnih, kvir, aseksualnih, aromantičnih oseb in vseh, ki prevprašujejo svojo spolno usmerjenost ali spolno identiteto) in skupnosti v Sloveniji. Preko naših aktivnosti želimo doseči večje poznavanje, razumevanje, vidnost, ozaveščenost in zastopanost LGBTIQA+ oseb in tem ter se tako borimo proti diskriminaciji in za doseganje enakopravnosti in vključevanja LGBTIQA+ oseb.

KAJ POČNEMO

Aktivnosti obsegajo pogovorne skupine, delavnice, družabne dogodke, medvrstniško podporo, tabore, informativne stojnice in skupine izven Ljubljane, ulične akcije, aktivnosti za LGBT 50+, svetovanje glede HIV/AIDS preventive, publikacije, informiranje preko interneta, sodelovanje z drugimi nevladnimi organizacijami na regionalni, nacionalni in mednarodni ravni, ki delujejo na področju LGBTIQA+ pravic, pomoč študentkam_om pri pripravi seminarskih in diplomskih nalog, vključevanje prostovoljk_cev v delo, izobraževanje prostovoljk_cev, medijske kampanje in okrogle mize, družabne in športne aktivnosti.

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana