Društvo DIH in naše aktivnosti lahko podprete z donacijo 1 € s poslanim sporočilom SMS, donacijo dela dohodnine (nič vas ne stane) ali z neposredno donacijo na naš bančni račun. Donacije so namenjene aktivnostim, ki niso sofinancirane s strani naših podpornikov, in nam pomagajo pri še bolj kvalitetnem izvajanju poslanstva Društva DIH.

Podprete pa nas lahko tudi s sodelovanjem v društvu kot prostovoljci ali člani. Več informacij o sodelovanju s podjetji (donacije in sponzorstvo).

SMS donacija

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo MAVRICA na številko 1919 in prispevali boste 1 € za delovanje Društva DIH in uresničevanje naših projektov in aktivnosti.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev: A1 (prej Simobil), T-2, Telekom Slovenija (prej Mobitel) in Telemach. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani dih.si. Objavljeni pogoji in navodila veljajo za operaterja Telekom Slovenija, princip delovanja je podoben tudi pri ostalih ponudnikih.

Dohodnina

Davčni zavezanci se lahko tudi letos do 31. decembra (sicer kadarkoli v letu) odločite, da podprete Društvo DIH tako, da nam namenite delež (0,1 % – 0,5 %) dohodnine. Čisto preprosto je.

Izpolnite tale obrazec in ga pošljete ali osebno odnesete na Finančno upravo RS (ali na drugi finančni urad), na naslov:
Finančna uprava Republike Slovenije
Šmartinska cesta 55
1000 Ljubljana
Če ste lastniki digitalnega potrdila, lahko to storite tudi preko spleta, in sicer na spletni strani eDavki.

Naši podatki, ki jih morate vpisati:
Ime oziroma naziv upravičenca: Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico
Davčna številka upravičenca: 79122256
… in seveda % dohodnine, ki nam ga boste namenili (0,1 % do 0,5 %).

Lahko se oglasite tudi v naših prostorih na Slomškovi ulici 25 v Ljubljani, kjer vas čaka že izpolnjen obrazec, tudi odpošljemo ga mi. Vi morate vanj vnesti le svoje podatke (ime in priimek, stalni naslov, davčna številka in pristojni davčni urad).

Brez skrbi, vaša dohodnina se zaradi tega ne bo nič povečala – le delež sredstev, ki gre naravnost v državni proračun, se bo zmanjšal za navedeni odstotek – in ga dobimo mi, ki ga bomo uporabili za izvedbo naših programov in aktivnosti.

Več na: Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije in dobrodelen.si.

Donacija na transakcijski račun

Donacijo izvedete z navadnim UPN plačilnim nalogom z naslednjimi informacijami:

Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico, Slomškova ulica 25, Ljubljana
Koda namena: OTHR
Namen: Donacija
Znesek: poljuben
BIC banke prejemnika: HDELSI22
IBAN: SI56 6100 0000 3595 749
Referenca: SI00 “yyyymmdd” -> primer: SI00 20171206

Dobrodošle so tudi donacije v obliki materialnih dobrin.

_

Če imate v zvezi z donacijami kakršnokoli vprašanje, predlog nam ga pošljite na info@dih.si ali nas pokličite na 041 562 375.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš prispevek!
ekipa Društva DIH

Partnerji

   

>

Obiščite nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana