Namen programa Mavrična svetovalnica je informiranje, izdajanje gradiv, usposabljanje prostovoljcev, izvedba delavnic za strokovne delavce, strokovno telefonsko svetovanje, osebno svetovanje in svetovanje po e-pošti. Namenjen je opolnomočenju LGBTIQA+ posameznikov, pomoči v stiski, ob duševnih krizah in svetovanju ob srečevanju z diskriminacijo. Pokriva teme od zdravstvene preventive, medosebnih odnosov in deluje tako preventivno kot kurativno, na ravni LGBTIQA+ populacije ter z informacijskimi aktivnostmi in usposabljanjem prostovoljcev na ravni širše populacije. V okviru programa poteka svetovalnica za LGBTIQA+ osebe in njihove starše (telefonsko, osebno in elektronsko svetovanje), delavnice za strokovne delavce in bodoče strokovne delavce.

Za termin individualnega svetovanja in pomoči se lahko obrnete na našo sodelavko Ano in se dogovorite za termin srečanja v živo ali pa se z njo posvetujete kar preko elektronske pošte: info@dih.si.

Telefon za naročanje in svetovanje preko telefona: 041 562 375.

DIHova vrata so vam odprta: vsak delovni dan od 10:00 do 16:00.

Projekt podpirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za zdravje in socialno varstvo in FIHO – Fundacija za invalidske in humanitarne organizacije.

Partnerji

   

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana