Step 4 Change

Tukaj lahko najdeš rezultate Erasmus+ mladinske izmenjave Step 4 Change, ki smo jo organizirale_i julija 2019. Projekt je zbral 36 mladih LGBTQIA+ oseb iz Bolgarije, Španije, Grčije, Italije, Latvije in Slovenije za skupno raziskovanje in spoznavanje različnih vrst in pristopov aktivizmu na 10 dni v CŠOD Trilobit, Javorniški Rovt.

V sklopu projekta so udeleženke_ci intervjuvale_i aktivistke_e iz svojih lokalnih okolij, se spoznale_i z različnimi organizacijami iz Slovenije, izdelale_i lastne izdelke, organizirale_i ulične akcije v Ljubljani, se medsebojno inspirirale_i in veliko več.

Konkretni rezultati projekta:

PRIPRAVA:

V sklopu priprave na projekt so se vodje skupin iz vsake sodelujoče partnerske države zbrale_i na dvodnevnem sestanku v Ljubljani, z namenom načrtovanja in dodelave programa izmenjave, kot tudi medsebojnega povezovanja in vzpostavljanja stika s slovensko LGBTQIA+ sceno, preko LGBT ture s Suzano Tratnik (Alternative Ljubljana).

Slike pripravljalnega sestanka (APV) – 1. in 2. junij, Ljubljana

Kot pripravo na program izmenjave pa so vse_i udeleženke_ci programa imele_i dve pripravljalni nalogi – predstaviti se ostalim v Facebook skupini, in kot tim izvesti intervju z osebo iz njihove lokalne aktivistične scene.

Intervjuji z lokalnimi aktivistkami_i

IZMENJAVA

Med 17. in 26. julijem je potekal program izmenjave, kjer so udeleženke_ci imele_i priložnost preko neformalnega izobraževanja raziskati različne pristope aktivizmu, spoznati prakse v Sloveniji in implementirati naučeno preko izvedbe lastnih uličnih akcij in ustvarjanja izdelkov!

Videoposnetek 10-dnevne izmenjave

RAZŠIRJANJE

V času po programu izmenjave imajo udeleženke_ci možnost, da tisto, kar so se naučile_i v sklopu projekta, izvedejo tudi same_i v svojih lokalnih okoljih.

  • Besede udeleženk_cev – coming soon
  • Follow-up aktivnosti posameznih skupin – coming soon

Projekt sta financirala Erasmus+ in slovenska nacionalna agencija MOVIT.

Zasluge:

Partnerske organizacije projekta: Bilitis Resource Center Foundation (Bolgarija), Solidarity Mission (Grčija), Cassero LGBTI Center (Italija), Association of LGBT and their friends Mozaika (Latvija), Ticket2Europe (Španija).

Grafična podoba projekta: Teja Bakše

Fotografije: Romy van Zielst (APV), Tina Šmid (izmenjava)

Mentorstvo: Cathy Manousaki

Zasnova, koordinacija in izvedba projekta: Nika Ferbežar, Rexy Pihlar, Iva van Hoek