Projekt Vse_i za mavrico je solidarnostni projekt Evropske solidarnostne enote, ki poteka v okviru aktivnosti Društva DIH – Enakopravni pod mavrico.

S projektom Vse_i za mavrico želimo informirati slovensko splošno javnost o položaju LGBTQIA+ oseb in temah, povezanih z LGBTQIA+ skupnostjo. Osredotočile_i se bomo predvsem na kraje izven Ljubljane. V Ljubljani namreč že obstaja kar nekaj nevladnih organizacij, ki se ukvarjamo s promocijo enakopravnosti in pravic LGBTQIA+ oseb, aktivno ustvarjamo varen prostor za LGBTQIA+ osebe in jim omogočamo druženje in sodelovanje v skupnosti. V drugih delih Slovenije, izven Ljubljane, so LGBTQIA+ skupnosti manjše in manj aktivne ali jih sploh ni. V manjših krajih tako LGBTQIA+ skupnost ostaja splošni javnosti nevidna, člani_ce skupnosti so prikrajšane_i za povezovanje in izkušnje, ki so jih deležne_i njihove_i vrstnice_ki v Ljubljani. LGBTQIA+ osebe v manjših krajih so pogosto osamljene in ne čutijo povezanosti ter opore drugih članic_ov LGBTQIA+ skupnosti, kar lahko močno poslabša njihovo duševno zdravje. 

Tekom projekta bomo v manjših krajih na javnih mestih organizirale_i aktivnosti za promocijo pravic LGBTQIA+ oseb. Tako bomo LGBTQIA+ osebam iz tistega področja omogočile_i, da se povežejo z LGBTQIA+ skupnostjo in dobijo podporo uradne organizacije v kraju, kjer živijo. Z aktivnostmi bomo vzpostavile_i osebni stik tudi z ostalimi krajani_kami, saj bodo LGBTQIA+ osebe, ki v teh krajih živijo, z njimi delile_i svoje izkušnje in tako spodbudile_i občutek solidarnosti do LGBTQIA+ oseb, ki imajo za takšne akcije manj priložnosti.

Projekt All for Rainbow / Vse_i za mavrico je solidarnostni projekt Evropske solidarnostne enote, ki poteka v okviru aktivnosti Društva DIH – Enakopravni pod mavrico in je sofinanciran s strani Evropske komisije.

Projekt lahko podpreš tudi ti. Fotografiraj se z napisom #VseiZaMavrico (ki si ga narediš sam_a ali si natisneš enega od že pripravljenih) in objaviš fotografijo na svojih družabnih omrežjih s ključnikom #vseizamavrico ali #allforrainbow in na fotki označiš Društvo DIH. Pripišeš lahko svoj komentar, zakaj podpiraš enakopravnost, oziroma drugo sporočilo ter povabiš prijatelje_ice, da se pridružijo projektu. Fotke dosedanjih podpornikov pa najdeš na Facebooku (starejše akcije) ali na spletni strani projekta.

Aktivna_en podpornica_k LGBTIQA+ si lahko tudi v vsakdanjem življenju. Preberi nekaj smernic, kako.

 

Partnerji

   

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana