Filozofija projekta #VsiZaMavrico oz. All For Rainbow je enostavna. LGBTIQ+ osebe še vedno nimajo zagotovljenih vseh pravic in enakopravnost še ni dosežena. Poleg boja s “političnimi odločevalci” je pomembno tudi osveščanje splošne javnosti in jasno izražena podpora LGBTIQA+ osebam. V sklopu projekta tako spodbujamo zaveznike LGBTIQA+, da podprejo skupnost in jasno povedo, da so za enakopravnost ter proti homofobiji, bifobiji in transfobiji.

Projekt lahko podpreš tudi ti. Fotografiraj se z napisom #VsiZaMavrico (ki si ga narediš sam_a ali si natisneš enega od že pripravljenih) in objaviš fotografijo na svojih družabnih omrežjih s ključnikom #VsiZaMavrico in na fotki označiš Društvo DIH. Pripišeš lahko svoj komentar, zakaj podpiraš enakopravnost, oziroma drugo sporočilo ter povabiš prijatelje_ice, da se pridružijo projektu. Fotke dosedanjih podpornikov pa najdeš na Facebooku.

Aktivna_en podpornica_k LGBTIQA+ si lahko tudi v vsakdanjem življenju. Preberi nekaj smernic, kako.

Z akcijo hkrati podpiramo tudi manjši ruski projekt – “Straights For Rainbow“, ki so se ga lotili prav z namenom izkazovanja podpore LGBTIQA+ skupnosti po vsem svetu. V Rusiji namreč poteka močna politična diskriminacija LGBTIQA+ oseb.

Partnerji

   

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana