Deli Zanimivo

Nove spletne vsebine: LL-Passion

Nove spletne vsebine: LL-Passion

Ste že obiskale_i novo spletno stran LL-Passion? Iz ljubezni do filma, televizijskih in spletnih nanizank ter na splošno zabavne industrije, pa tudi do raziskovanja in filozofije jo je ustvarila Katarina Majerhold. Filozofinja se že vrsto let ukvarja z ljubeznijo, čustvi, spolnostjo, ustvarjalnostjo in filozofskim svetovanjem. Piše scenarije za dokumentarce, poskuša se tudi v pisanju scenarijev za igrane filme.

Napisala je knjige Ljubezen skozi zgodovino (MK), Živeti (Koda), Čustveni izzivi (Rokus-Klett) in ustvarila več dokumentarnih filmov, med katerimi so bili še posebej odmevni Ljubezen, Čustva – tkanina našega življenja in Privlačnost spola (vsi na RTV SLO). Prav tako je objavila več člankov in recenzij lezbičnih filmov ter nanizank z lezbično in/ali biseksualno vsebino za revijo in blog Narobe.


Katarina obožuje spletne in TV-nanizanke ter filme z lezbično vsebino 

»Na spletni strani objavljam filozofske eseje s področja lezbičnega filma in partnerstev, predstavljam najljubše in najbolj priznane filme, spletne in TV-nanizanke z lezbično vsebino in/ali lezbičnimi ter biseksualnimi liki,« je pojasnila Katarina. Na blogu ne predstavlja le lezbijk in/ali biseksualk v različnih medijih, ampak prek intervjujev s slovenskimi in tujimi raziskovalkami, urednicami, direktoricami, profesoricami, umetnicami in filozofinjami predstavlja zgled za lezbijke in biseksualke. »Spodbujam jih k raziskovanju, umetniškemu ustvarjanju in študiju ter pisanju teorij s področja spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete

Na Katarininem blogu annitaspring.weebly.com/interview tako lahko preberete intervjuje z direktorico Slovenskega filmskega centra Natašo Bučar, poljsko režiserko Nataszo Parzymies, belgijsko režiserko Kate Maveau, pisko za ameriško LB-spletno stran Afterellen in Tello Films Karen Frost, izraelsko scenaristko, producentko in režiserko Zehavit Sabag, ameriško režiserko, scenaristko, producentko Jenno Laurenzo, pa tudi s slovensko raziskovalko na Inštitutu Jožef Stefan Moniko Kropej ter mlado učiteljico nizozemščine in aktivistko Društva DIH Ivo Van Hoek. Vse intervjuvanke so bodisi lezbijke ali biseksualke bodisi se ukvarjajo ali srečujejo s tematiko lezbičnosti in biseksualnosti pri svojem delu.


Izsek iz Katarininega intervjuja z DIHovo prostovoljko Ivo Van Hoek

»Še več zanimivih intervjujev prihaja v bližnji prihodnosti. Na spletni strani vsak mesec objavim dva intervjuja in enega do dva eseja oz. recenzijo filma, televizijske ali spletne nanizanke.
Kmalu bom dodala tudi članke, ki razkrivajo življenjske stile ter teorije in raziskave, povezane s spolno usmerjenostjo in/ali spolno identiteto, spolnostjo, osebnim zadovoljstvom, (poslovno) uspešnostjo, samozavestjo, samopodobo in podobno,
« je napovedala Katarina.


Katarina Majerhold in nekaj njenih najbolj znanih knjig

Ne nazadnje želi s svojo spletno stranjo vzpostaviti in ozavestiti LGBT+skupnost o načinih predstavljanja lezbičnosti in/ali biseksualnosti ter o lezbičnih oziroma biseksualnih razmerjih v različnih medijih. S pozitivnimi primeri na raznih področjih življenja namerava dvigniti samozavest in samopodobo LB+ žensk. Vabljene_i k branju! (A. Z.)

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana