Deli Zanimivo

Charlize Theron: Moji sedemletni hčeri je bil ob rojstvu pripisan moški spol

Charlize Theron: Moji sedemletni hčeri je bil ob rojstvu pripisan moški spol

Z oskarjem nagrajena južnoafriška filmska igralka in fotomodel Charlize Theron je v enem od redkih intervjujev razkrila, da se njen sedemletni otrok Jackson identificira kot dekle. Ob rojstvu ji je bil pripisan moški spol, vendar je že pri štirih letih povedala, da je pravzaprav deklica. »Da, tudi jaz sem bila prepričana, da je fant,« je priznala 43-letna igralka.
»Vse dokler me ni pogledala in rekla: ‘Jaz nisem fant!’«

Charlize je leta 2012 posvojila Jaksona, tri leta pozneje pa še drugega otroka. Kot je povedala v intervjuju za Daily Mail, je vesela, da ima dve čudoviti hčerki, ki ju – tako kot vsak od staršev – želi zaščititi in jima omogočiti, da bi bili uspešni in srečni v življenju.
»Moja starševska naloga je, da ju ljubim in poskrbim, da imata vse, kar potrebujeta, da bi lahko postali to, kar si želita. Naredila bom vse, kar je v moji moči, za uveljavitev pravic mojih otrok in njuno zaščito

Charlize Theron: “Želim, da se hčerki počutita varni in da izkoristita svoj potencial.”
Foto: Charlize Africa/Twitter

»Mama me je naučila strpnosti in sprejemanja«

Theronova se pogosto spominja odraščanja v Južni Afriki, kjer so ljudje živeli v šepetanju, polresnicah in lažeh. »Svoji mami sem še posebej hvaležna, da me je naučila strpnosti in sprejemanja.«

Vrsto let je živela v strahu pred pijanim in nasilnim očetom, ki ga je mama nekega dne ubila v samoobrambi. »Pretvarjala sem se, da se to ni zgodilo. Nikomur nisem hotela povedati in tudi nisem povedala. Kadar me je kdo vprašal po očetu, sem mu odgovorila, da je umrl v prometni nesreči. Le kdo bi govoril o tej zgodbi? Nihče ne želi govoriti o tem.«

Ko je nekoč pozneje vendarle razkrila resnico, in dodala, da se ne želi počutiti kot žrtev, ljudje niso vedeli, kako bi se odzvali. »S tem sem se bojevala mnogo let, dokler nisem začela zdravljenja,« je pojasnila.

Charlize je pred leti ustanovila organizacijo CTAOP, ki v Južni Afriki ozavešča
o nujnosti zaščite pred virusom HIV. Foto: charlizeafricaoutreach.org

Borka za pravice LGBTIQA+ oseb

Že dolgo je tudi aktivistka za pravice lezbijk, gejev, biseksualnih, transspolnih in kvir oseb. Leta 2009 je v eni od televizijskih oddaj izjavila, da se ne bo poročila s svojim takratnim fantom Stuartom Townsendom, dokler ne bodo istospolne poroke dovoljene v vseh Združenih državah Amerike. Poleg tega je ustanovila lastno organizacijo CTAOP, ki ozavešča afriško prebivalstvo o ustrezni zaščiti pred virusom HIV.

Pred dvema letoma je tudi v Sloveniji navdušila z vlogo biseksualne vohunke v akcijskem trilerju Atomska blondinka.Takrat je javnosti razkrila, da je imela v mladosti več intimnih razmerij z ženskami, vendar ima raje moške. (A. Z.)

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana