Deli Zanimivo

F(L)AG FOOTBALL – filmska pripoved o gejih v ameriškem nogometu

F(L)AG FOOTBALL – filmska pripoved o gejih v ameriškem nogometu

V petek, 24. maja, ob 21h si lahko v ljubljanskem Kinodvoru v okviru letošnjega Pink Weeka (Rožnatega tedna) ogledate celovečerni dokumentarni film F(L)AG FOOTBALL o treh športnih moštvih in njihovi poti do državnega prvenstva v ameriškem nogometu za geje. Filmski kolaž prinaša osebne izpovedi o sprejemanju lastne identitete, iskanju mesta v svetu športa in razbijanju stereotipnih predstav o gejih.

Zanimiv in mestoma ganljiv film je nastal pod taktirko broadwajskega in filmskega producenta Setha Greenleafa, prejemnika nagrade tony, ki se je tokrat prvič poskusil v vlogi režiserja, ter izvršnega producenta Samuela D. Pollarda, prejemnika nagrade emmy in nominiranca za nagrado oskar.

»S pomočjo nogometa sem lažje premagal veliko negotovost
in razkril svojo istospolno usmerjenost

F(l)ag Football je prejemnik več nagrad občinstva in strokovnih žirij na festivalih v letu 2016, požel pa je tudi spodbudne ocene filmskih kritikov.

»Film je zgodba o športnikih – teh določenih športnikih – in njihovih odrekanjih, da bi se lahko ukvarjali s športom, ki ga imajo radi. Hkrati pa je veliko več od tega. Je film, ki razbija stereotipe tako o športnikih kot gejih in geje predstavlja v luči, v kakršni zares še niso bili predstavljeni,« je poročala revija Rolling Stone.

»Takšno bi moralo biti življenje: presojanje ljudi glede na njihove sposobnosti brez trapastih predsodkov. In če še nismo na tej točki, ta prijeten film ponudi vsaj nekaj optimističnih trenutkov,« je bilo objavljeno v New York Timesu.

»Želel sem se dotakniti fanta, ga poljubiti,
vendar so me nekje v ozadju še vedno prevevale misli, da je to narobe

Kot so sporočili organizatorji Pink Weeka, bo ogled omenjega filma za vse obiskovalke in obiskovalce brezplačen. Vstopnice lahko predhodno prevzamete na blagajni Kinodvora, ki se odpre eno uro pred prvo predstavo. Zbrane na filmski projekciji bo nagovoril režiser Seth Greenleaf. Vabljene_i k ogledu!

>

Obišči nas

Slomškova ulica 25
1000 Ljubljana